Welkom bij Flanders paramotor paramotor vliegschool.

 

Bij ons kan u terecht voor het volgen van een complete paramotor opleiding dit zowel voor dorsale  (met ruggedragen motor) als trike piloten (motor op driewieler)

Alvorens de aanvang van de lessen zal men een medische controle moeten ondergaan bij een erkende luchtvaartgeneesheer die na goedkeuring een medisch attest klasse 4 zal overhandigen.

de lijst van erkende luchtvaartgeneesheren vindt u terug op de site van de federatie onder de rubriek "Downloads"

http://www.paramotorfederatie.be/pdf/19042016-180012-aeromedical_examiners_2016.pdf

De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Eén van de voordelen van deze manier van vliegen, is dat de aspirant piloot vrij snel het luchtruim kan kiezen.

Eerst worden alle gegevens van de aspirant piloot genoteerd en wordt een verzekering afgesloten bij de Belgische Paramotor Federatie.
Na enige theoretische uitleg te hebben gekregen over de voornaamste delen van zowel het scherm als de motor zal er snel overgegaan worden tot de praktijk.
De praktijk omvat onder andere het scherm leren opzetten en controleren. Dit alles zonder motor.  Wanneer je de volledige controle over het scherm hebt wordt de lier erbij gehaald en kunnen de eerste lage vluchten uitgevoerd worden.

  • foto 1_640x478
  • img_0187_320x480
  • img_0190_640x426
  • img_0196_640x426
  • lier 3 480x640
  • lier 640x480

Eenmaal men deze stap van vliegen volledig onder controle heeft kan er overgegaan worden naar het dragen van de motor of les volgen met een trike dit naargelang de keuze van opleiding.

Na de noodzakelijke theoretische en praktische stappen te hebben ondergaan met zowel het scherm als de motor, kan de piloot na enige oefening vrij snel onder begeleiding zijn eerste zelfstandige stappen tot het luchtruim nemen.
Tijdens de praktische opleiding zullen er nog theorie lessen gegevens worden. Alle nodigde kennis zal uitvoerig besproken worden (bvb: Aërologie, Aërodynamica, Meteo, Materialenkennis, vliegtechniek en natuurlijk de luchtvaartreglementering).

Wanneer men de basis onder de knie heeft, is het vooral een kwestie van het oefenen van starts en landingen, dit alles onder het wakend oog en begeleiding van een erkende instructeur. Alle notities worden opgenomen in een hiervoor speciaal voorzien document (opleidingsfiche) dat uitgereikt is door de Belgische Paramotor Federatie.  

De duur van de opleiding kan maximum 6 maanden

Het is dus aan de aspirant piloot om voldoende tijd vrij te maken teneinde de volledige basis opleiding binnen de 6 maanden te kunnen afwerken.

Om de licentie te verkrijgen moet de leerling piloot eerst geslaagd zijn voor het theoretisch examen bij de Belgische Paramotor Federatie. Dan pas kan men de praktische proef afleggen welke nodig is om het officiële paramotor piloten licentie van het bestuur der Luchtvaart te verkrijgen.

Wie meer informatie betreffende de opleiding wenst, kan het info formulier invullen.

Het Flandersparamotor Team